massage/acupressuur

TAOISTISCHE MASSAGE - ACUPRESSUUR - MOXA - CUPPING

Taoïstische Massage (道家推拿按摩 daojia tuina-anmo) is de meest complete vorm van Chinese en Oosterse massage. Geworteld in de duizenden jaren oude taoïstische filosofie en geneeswijzen wil deze zachte methode de mens in zichzelf en binnen zijn omgeving harmoniseren. Het gebrek aan eenheidswerking in de werking van het lichaam en tussen de mens en zijn omgeving is de oorzaak van allerlei klachten.


Om gezond te blijven of te worden moet de weerbaarheid tegen ziekte hoog zijn en moeten zoveel mogelijk afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. In de taoïstische visie heet dit “de eenheid en de oorspronkelijke natuur herstellen”. Dit is een “terugkeer naar de wortels” door het realiseren van een rusttoestand, waarin spanningen verdwijnen. Deze rusttoestand verhoogt de weerbaarheid en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit vormt het algemene doel binnen onze geneeskundige aanpak.


De achtergronden van de behandelingen baseren zich op onze alchemistische traditie en op  de 17de eeuwse medische wenbu  溫補 traditie, die in zijn aanpak sterk beinvloed is door de Zuidelijke traditie van de alchemie. 


 

INDICATIES MASSAGE

Ter preventie van gezondheidsproblemen door de algemene weerbaarheid van het lichaam tegen ziekten op peil te houden;

 

Daarnaast dient het om uiteenlopende problemen aan te pakken, zoals:

  • (‘chronische’) vermoeidheid;
  • hoofdpijnen;
  • spier- en gewrichtsproblemen;
  • spijsverteringsklachten (maag, darmen, lever, …);
  • slaapproblemen;
  • rug-, nek-, schouderklachten;
  • hart- en longaandoeningen;
  • psychische problemen: stress, angsten, woede, depressie, manie, psychosegevoeligheid e.d.

 

Wil je weten of je met jouw vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op.

 

WERKWIJZE

Bij de eerste afspraak, voorafgaand aan de massage, zal je situatie grondig bekeken worden om een beeld te vormen van wat er goed gaat en wat er schort. Dit gebeurt onder andere door middel van een verkennend gesprek en taoïstische pols- en tonganalyse. Tijdens elke (volgende) sessie wordt het situatiebeeld verder uitgediept, aangevuld en/of aangepast, zodat er steeds efficiënter gewerkt kan worden.

 

Je wordt gemasseerd over de kleding heen in een zittende of liggende houding. De kleding moet gemakkelijk zitten en samengesteld zijn uit een zachte natuurlijke stof (bijvoorbeeld katoen; nylon/viscose/zijde dient vermeden te worden). Er worden geen externe middelen, zoals medicijnen, naalden of oliën gebruikt.

 

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van diverse Chinese massagetechnieken, zoals wrijven, drukken, kneden, rollen, rekken, waarbij de natuurlijke patronen van beweging met hun specifieke beïnvloedbare plekken (‘‘de meridianen met hun acupunctuurpunten’’) worden gevolgd om de werking van het lichaam te regelen. Een onderdeel van de massage is het toepassen van acupressuur; dit is het manueel inwerken op de holten ('acupuntuurpunten') van het lichaam om functies van het lichaam te versterken dan wel te verzwakken. Daarnaast wordt er bij bepaalde problematieken ook aanvullend gebruik gemaakt van moxa (bijvoet) en cupping.

Tijdens de individuele sessies gaat er veel aandacht uit naar het leren begrijpen waarom je je minder goed voelt en klachten hebt én hoe je zelf kan meewerken om je gezondheidstoestand te ondersteunen en zo het zelfbestuur herwint.


We hebben hiervoor ook ons (aanvullend) aanbod van taoïstische gezondheidsoefeningen en de  taoïstische levensbegeleiding.

 

 

TARIEVEN

Een afspraak duurt ongeveer 60 minuten en de kostprijs is € 70.

 

Het Onafhankelijk Ziekenfonds is de enige mutualiteit die tot € 25 per persoon per kalenderjaar tussenkomt voor massage.


 

Er is onder bepaalde voorwaarden een verminderd tarief mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.AFSPRAAK MAKEN

Afspraken worden  per mail of telefonisch gemaakt: info@jindanfa.com of +32 (0)3289.56.25.

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Of stuur een mailtje.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 12u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.Tekst © China Arts College- Taoist Alchemical Studies Center - Jindanfa

ZACHT, DIEPGAAND & EFFECTIEF


Een bijzonder zachte, doch diepgaande en effectieve massage! Gijsbert gaf me ook nog enkele oefeningen en een aantal tips voor zelfmassage mee naar huis.


An De Ridder