rugtraining

WAT IS TAOÏSTISCHE RUGTRAINING?

Taoistische rugtraining (道家健背法  daojia jianbeifa) is het juiste antwoord op rugklachten en daaraan gerelateerde problemen.  De rugtraining vormt een specifiek onderdeel van de taoïstische gezondheidstraining (yuanqigong).


 

Rugproblemen komen helaas zeer vaak voor.  Ze ontstaan meestal door een verkeerd gebruik van het lichaam, met name van de wervelkolom en het bekken. In de taoïstische werkwijze en alchemie nemen deze delen van het lichaam een ontzettend belangrijke plaats in. Ze zijn bepalend voor de algemene gezondheid, de levenskracht en het bestuur van het lichaam. Op basis van meer dan tweeduizend jaar ervaring heeft de taoïstische alchemistische gezondheidswetenschap duidelijke inzichten en praktische methoden ontwikkeld om de gezondheid van de rug te behouden en te verbeteren.WERKWIJZE

Bij de eerste afspraak zal je situatie eerst grondig bekeken worden om een beeld te vormen van wat er goed gaat en wat er schort. Dit gebeurt onder andere door middel van een verkennend gesprek en eventueel door tong- en polsanalyse.


Je leert hoe je op een efficiënte, economische en natuurlijke wijze kan staan, zitten, lopen en liggenEr worden tips, oefeningen en inzichten gedeeld om je te helpen jouw rug te versterken, klachten te verminderen of op te lossen.

De rugtraining reikt veel verder dan enkel de rug, zodat bijvoorbeeld schouder-, nek-, knie- en/of andere gewrichtsproblemen ook aangepakt  worden.


Wil je weten of je met jouw vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op.


De taoïstische massage is  eveneens een zeer geschikt middel om rugklachten  en daaraan

gerelateerde problemen aan te pakken. 

 

TARIEVEN

Een afspraak duurt ongeveer 60 minuten en de kostprijs is €70.

 

Er is onder bepaalde voorwaarden een verminderd tarief mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.AFSPRAAK MAKEN?

Afspraken worden per mail of telefonisch gemaakt: info@jindanfa.com of +32 (0)3289.56.25


Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Of stuur een mailtje.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 12u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

Tekst © China Arts College- Taoist Alchemical Studies Center - Jindanfa